Een vliegende start voor jouw vogels

Ruim assortiment aan vogelproducten

Vogels houden is een fascinerende hobby, die veel liefde voor dieren uitstraalt. De fantastische kleuren, het mooie gezang en de tsjilpende aanwezigheid in huis maken van vogels houden de favoriete bezigheid van talloze Belgen.

Vogels houden is echter een hele klus. Je moet goed investeren in de juiste materialen en voeding, zodat je geliefde vogels een lang leven tegemoet gaan. Bij Horta Martens in Hasselt ontdek je het grootste aanbod aan vogelvoeding, vogelaccessoires en toebehoren voor vogels.

Contacteer ons nu

Eerst: de kooi!

De vraag die onze specialisten vaak krijgen is de volgende: hoe groot moet de kooi voor vogels zijn? Ons antwoord: zo groot mogelijk. Hoe meer vliegruimte je vogels hebben, hoe beter. Zorg ervoor dat ze ook kunnen uitrusten, op handige stokjes. Wist je dat vogels die ook gebruiken om hun teengewrichten mee te oefenen? Belangrijk voor de gezondheid, dus.

Ook vogels hebben een dag- en nachtritme. Zorg ervoor dat je de kooi kan verduisteren - door ze in een donkere kamer te zetten of er een doek over te gooien. Hou de kooi ook mooi proper, met voldoende bodembedekking, zodat je vogel hygiënisch door het leven kan fladderen.

Vogels: wassen en eten

Voorzie water in de kooi - niet enkel om te drinken, maar ook om zich in te wassen. Vogels zijn van nature uit zeer propere dieren, die een flinke douche appreciëren.

Aangepaste voeding voor je vogels is essentieel. Bij Horta Martens vind je vogelvoeding van topmerken zoals Versele en Beyers. Evenwichtige mengelingen die de gezondheid van je vogel optimaal ondersteunen. Een snack kan ook af en toe. Als beloning of als lekker tussendoortje.

Kom alle vogelproducten ontdekken bij jouw tuincentrum in Hasselt (Limburg)! Ook voor andere huisdieren kan je bij ons terecht.

Contacteer ons nu