Verzorging pluimvee: een pluim op je hoed als je het met Horta Martens doet

De juiste producten voor elk type pluimvee

Bij pluimvee denk je misschien meteen aan kippen. Maar pluimvee is een verzamelnaam waar alle gevleugelde neerhofdieren bij horen. Denk aan eenden, ganzen, kalkoenen en pauwen - maar ook struisvogels en andere loopvogels.

Een uiteenlopend allegaartje, dus. Als je denkt aan voeding of verzorging van pluimvee, is het belangrijk om te kijken welke vogels je precies houdt. Afhankelijk daarvan, vind je bij Horta Martens in Hasselt (Limburg) de geknipte voeding en verzorging voor jouw pluimvee.

Contacteer ons nu

Niets zo hip als een kip

Kippen houden is niet meer uitsluitend iets voor hoeves op het platteland. Talloze jonge - en minder jonge - gezinnen hebben kippen in de tuin.

Niet alleen omdat het ontzettend natuurlijk aanvoelt, maar ook om etensresten dagelijks op een makkelijke manier te verwerken. Slakken en andere kruipende insecten eten ze met plezier, zodat die niet aan je planten gaan knagen. En uiteraard: ook voor de lekkere eitjes die ze je elke dag cadeau doen.

Verzorging en voeding kippen en pluimvee

Verzorg je kippen en pluimvee goed: geef ze de juiste voeding. Bij Horta Martens vind je onder meer pluimveevoeding van Versele Country's Best, een topmerk dat je pluimvee voorziet van alle essentiële voedingscomponenten.

Kippen hou je in een ren - ook daarvoor vind je alles in ons tuincentrum in Hasselt. Zorg voor voldoende ruimte, zo'n 3 à 4 vierkante meter per kip. Een goed afgesloten kippenren is essentieel. Je wilt immers niet dat vossen in het slaaphok van je kippen of pluimvee terechtkomen. Op de grond van het legnest leg je best wat stro, zodat je eieren zacht en veilig kunnen landen.

Voer voor pluimvee

Horta Martens heeft een specifiek aanbod aan voeding voor pluimvee in huis. Je vindt bij ons onder meer:

  • Groeimeel en groeikorrel

  • Legmeel en legkorrel

  • Diverse graanmengelingen

Meer weten over neerhofdieren of ons aanbod ontdekken? Kom langs in ons tuincentrum in Hasselt!

Contacteer ons nu