Vind bij ons het ideale gazon!

Een perfect getrimd gazontapijt

Een vruchtbaar groen gazontapijt: is er iéts mooiers? Het vormt de perfecte basis voor spelende kinderen, leuke tuinfeestjes en onvergetelijke barbecues. Je hebt dan ook de keuze: een stevig speelgazon of een delicate variant die jouw siertuin naar een hoger niveau tilt.

Wat je ook verkiest, een mooi gazon zaaien en onderhouden, is geen kinderspel. Met de juiste materialen, grondstoffen én tips van bij Horta Martens, geniet je echter in geen tijd van het perfecte gazonnetje.

Spring eens binnen in ons tuincentrum in Hasselt!

Contacteer ons nu

Gazon aanleggen

Als je jouw gazon aanlegt, wil je dat het van de eerste keer 100% goed zit. En dat vergt de nodige voorbereiding. Het eindresultaat van jouw gazon hangt af van verschillende factoren.

  • Leg jouw gazon aan in de juiste periode van het jaar.

  • Hou rekening met de bodemkwaliteit van je tuin.

  • Zal je gazonnetje veel zon vangen, of eerder in de schaduw liggen?

  • Bepaal de omvang van je gazon en waarvoor je gazon vooral gebruikt zal worden.

Kortom, om te kunnen genieten van de perfecte grasmat, is het belangrijk om goed voorbereid aan de werken te beginnen.

Bij Horta Martens, jouw tuincentrum in Hasselt, helpen we je graag om het antwoord te vinden op al die vragen. Zodat je naar huis wandelt met het optimale gazonzaad én de materialen die je nodig hebt om het mooiste gras te zaaien.

Onderhoud gazon

Is de aanleg van je gazon goed gelukt? Perfect! Hou er echter wel rekening mee dat een grasmat de nodige aandacht van je vraagt. Onderhoud is cruciaal. Maaien, bemesten en bekalken op regelmatige basis zorgt ervoor dat jouw gazon sterk en weerbaar wordt.

Hoe vaak en intensief je moet onderhouden? Alles hangt af van het type gazon dat je gekozen hebt. Er zijn wel een aantal vuistregels:

  • Maai je gazon niet te kort, zo geef je onkruid en mos minder kans.

  • Bemest regelmatig je gazon, verspreid over het hele jaar: De eerste keer in maart/april / De tweede keer in mei/juni / Een derde keer in het najaar, in september/oktober

Denk niet alleen aan je gazon, maar ook aan het milieu. Kies daarom voor organische meststoffen van natuurlijke oorsprong. Zij geven je gazon de beste voeding én brengen geen schade toe aan de rest van de natuur.

Gazonproblemen: hoe oplossen?

Sommige zaken heb je niet in de hand. Hoe goed je jouw gazon ook verzorgt, het is altijd mogelijk dat je te maken krijgt met:

  • Mos en onkruid

  • Kale plekken

  • Ongedierte en insecten

  • Gazonaandoeningen zoals sneeuwschimmel of rooddraad

Gelukkig vind je bij Horta Martens, jouw tuincentrum in Hasselt, de juiste producten om jouw gazonproblemen te verhelpen. Natuurlijk is het daarbij van belang dat je het optimale middel kiest voor jouw grasmat. Gelukkig helpen onze specialisten je daar graag mee verder.

Kom langs bij Horta Martens in Hasselt voor de aanleg van gras, het onderhoud van je gazon én de oplossing voor alle gazonproblemen.

Neem contact met ons op