Moestuin en kruidentuin aanleggen:
lekker tuinieren doe je zo

Zelf groenten telen in jouw moestuin

Tuinieren is een heerlijke hobby. Maar ze wordt pas écht heerlijk als je kan proeven van zelf geteelde groentjes en kruiden uit je eigen moestuin of kruidentuin. Met de materialen van bij Horta Martens, je tuincentrum in Hasselt, geniet je snel van een moestuin of kruidentuin die jouw kookkunsten naar een hoger niveau tilt.

Er gaat nu eenmaal niets boven zelfgekweekte groenten en kruiden. Van kool tot boon en radijs, van basilicum tot tijm en munt, de smaak van de natuur wordt nóg beter als je kookt met producten uit de eigen tuin. Maar hoe begin je daar eigenlijk aan?

Contacteer ons nu

Moestuin of kruidentuin, het kan overal

Heb je een grote plattelandstuin of maar een klein stadsterras? Maakt niet uit, want met de slimme producten van Horta Martens leg je eender waar een smakelijke moestuin of kruidentuin aan. Zo zijn onze vierkantemetertuinen perfect geschikt voor tuinieren op beperkte oppervlaktes.

Kom zeker eens langs bij ons tuincentrum in Hasselt om ons groot aanbod te bekijken en wek jouw droomtuin tot leven.

Een goed plan is het begin van alle lekkers

Hoe zal je moestuin eruitzien: véél ruimte of slechts een paar vierkante meter groot? Afhankelijk van hoeveel werk je erin wilt investeren, bepaal je de afmetingen van je toekomstige moestuin. Het is soms beter om klein te starten en vervolgens uit te breiden.

Zo kan je zelf ontdekken hoeveel tijd je moestuin vergt - en hoeveel heerlijke opbrengst je daarvoor terugkrijgt.

Contacteer ons nu

Locatie, locatie, locatie!

Het is belangrijk dat de natuur je moestuin een flink handje kan helpen. Zorg er daarom voor dat je moestuin minstens 6 uur per dag zon krijgt en kies voor groenten die geschikt zijn voor de hoeveelheid zon die beschikbaar is. Let ook op een paar andere zaken die het rendement van je moestuin verbeteren:

  • Vermijd de onmiddellijke nabijheid van bomen. Die gulzige heren nemen meteen een hele hap voedingsstoffen uit de grond.

  • Leg je moestuin of kruidentuin vlakbij je keuken. Je zal merken dat je er dan veel gebruik van maakt.

De bodem, je basis

Een vruchtbare, gezonde bodem waarop jouw groenten en kruiden kunnen groeien, is de basis van alles. Je mag de natuur gerust een duwtje in de rug geven door bodemverbeteraar in de grond in te werken. Hierdoor groeien je groenten niet alleen meer maar zijn ze ook gezonder.

Zorg ook voor voldoende bewatering op regelmatige tijdstippen zodat jouw groenten niet uitdrogen. Ook een mulchlaag rond de wortels van je groenten bevordert het groeiproces.

Contacteer ons nu

De juiste groenten op het juiste moment - op de juiste manier

Uiteraard kies je voor de groenten en kruiden die je het lekkerst vindt. Maar hou er rekening mee dat sommige groentesoorten moeilijker te kweken zijn dan andere.

Bovendien moeten je groenten ook aangepast zijn aan de bodem van je  moestuin én op het juiste moment aangeplant worden. Elk seizoen heeft zo zijn eigen groentjes.

Vraag meer advies bij de specialisten van Horta Martens, jouw tuincentrum in Hasselt.

Ook je groenten verdienen vitamientjes

Je kruidentuin: nóg makkelijker!

Je voeding heeft voeding nodig om te groeien. Organische bemesting levert hierbij de beste resultaten op én heeft een kleinere impact op het milieu.

Kies voor 100% natuurlijke voeding voor je moestuin. Zo help je het leefmilieu én jezelf - want organische meststoffen houden geen risico in wanneer je smult van je groenten en kruiden.

  • Vermijd overbemesting.

  • Hou oog voor biodiversiteit in je tuin.

  • Verwijder regelmatig onkruid.

  • Controleer regelmatig op ongedierte.

En natuurlijk: oogst op tijd je heerlijke groenten, bereid er iets lekkers mee en geniet!

Natuurlijk kan je een kruidentuin integreren in je moestuin. Maar als je het makkelijk wilt houden, kan je jouw kruidentuin in een vierkantemetertuin van bij Horta Martens aanplanten. Of nog eenvoudiger: in potten op je terras.

Hou er rekening mee dat elk kruid zijn eigen vereisten heeft op het gebied van bewatering en zonlicht. Uiteraard staan onze specialisten voor je klaar met gedegen advies, zodat je een mooi rendement uit je kruidentuintje kan halen.

Klaar om je eigen moestuin of kruidentuin aan te leggen? Kom vandaag nog langs bij Horta Martens, jouw tuincentrum in Hasselt!

Contacteer ons nu